Huisvesting

Mos

Mos is met name voor kleine knaagdieren zoals Muizen, Hamsters en Gerbils erg leuk. Mos zorgt voor een een mooie natuurlijke uitstraling van je verblijf, maar daarnaast voorkomt het verveling. Het is goed dat de dieren eens een andere bodembedekking aan de pootjes voelen.
Deze nieuwe ervaring is heel goed voor ze. Het prikkelt en werkt verrassend.

Voordelen van mos
  • Natuurlijke uitstraling
  • Dieren kunnen het gebruiken als nestmateriaal
  • Voorkomt verveling
  • Blijft lang mooi
Het gebruiken van mos
Mos kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken in het verblijf van je hamster. Je kunt het op een plateau leggen. Dit ziet er gelijk heel natuurlijk uit. Je kunt mos ook op een deel van de bodembedekking lekker. Hamster kunnen hier leuk onderdoor of over heen lopen.

Je kunt mos ook gebruiken om gaten op te vullen. Bijvoorbeeld de gaatjes en spleten van wilgenbrugetjes. Deze openingen zijn gevaarlijk voor hamsters, omdat hun pootjes hier tussen kunne blijven vast zitten met alle gevolgen van dien. Mos is makkelijk en leuk materiaal om tussen deze gleuven te goed om zo de spleten op te vullen.

Kan je elke mos gebruiken?
Geschikt mos voor je hamster kan je in gewoon in de dierenwinkel kopen of online bestellen. Dit mos is geschikt voor dieren en is daar speciaal voor gekweekt. Ik gebruik zelf mos van de merken Back Zoo Nature en Trixie. Wat belangrijk is om te weten is dat mos altijd levende beestjes kan bevatten. Om er zeker van te zijn dat deze niet in je hamster verblijf terecht komen is het verstandig om het mos (in gesloten verpakking) 48 uur in de vriezer te leggen en daarna te laten drogen op een koele en donkere plek. Mos kun je meerdere keren gebruiken in het verblijf, je hoeft het dus niet met het verschonen van het verblijf weg te gooien. Zolang het er nog goed uit ziet en Niet stinkt (door bijvoorbeeld plas) kun je het gewoon hergebruiken.
Mos uit het bos kan ik niet aanraden. Je weet nooit wat er mee gebeurt is. Ik zou zeggen better save then sorry, dus gebruik het niet. Daarnaast is mos meenemen uit een bos hier in Nederland niet toegestaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *