Plantjes

De graslelie (Chlorophytum)

Herkomst
De Graslelie (Chlorophytum comosum) is afkomstig uit Zuid-Afrika. Het bijzondere van deze plant is dat hij heel geschikt is voor knaagdier. Konijnen en hamsters bijvoorbeeld vinden het heerlijk als ze hier af en toe wat van mogen knabbelen.
Je kunt niet zo naar de winkel gaan en een Chlorophytum kopen en die aan je hamster geven. Het is belangrijk dat je een eetbare versie koopt. Deze zijn niet bespoten met chemische middelen. Je herkent deze eetbare versie aan het speciale etiket.
Kenmerken en verzorging
De Chlorophytum comosum is een makkelijke en ook luchtzuiverende plant. Vanwege zijn heldere tekeningen op het blad met de witte buitenrand wordt deze plant ook wel Zebragras genoemd.

Aan het blad kun je ook goed zien hoe de plant het doet. Als de bladeren wat flets van kleur worden krijgt hij te weinig water, een dompelbadje helpt dan. Krijgt de plant veel bruinere bladeren? Dan is de lucht te droog. Groeit de plant zijn pot uit? Dan kun je hem verplanten of de nieuw gevormde plantjes in de pot overzetten.

Mijn ervaring
Van alle plantjes die ik tot nu toe in Harry zijn verblijf heb gezet is de Chlorophytum zijn favoriet! Als ik het in zijn verblijf zet is de plant vaak na een paar weken helemaal weg gegeten. Als ik zie dat het plantje bijna kaal is haal ik hem uit zijn verblijf. Ik geef als het ware het plantje even rust om weer te groeien. Dit kan alleen als er nog levende stengels aan de plant zitten, anders is er niks meer om te redden.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *