Voeding

Do it yourself snacks

In het wild zijn hamsters veel bezig met het verzamelen van hun voedsel. Hamsters als huisdier krijgen nog vaak voedsel in een bakje. Hierdoor missen ze vaak de verrijking, iets wat hun instinct stimuleert.
Verrijking stimuleert het natuurlijke gedrag van de hamster, zoals graven en hamsteren. Een hamster moet als het ware worden uitgedaagd.

In deze blog laat ik jullie zien hoe je zelf snacks kan maken maken op een makkelijke en goedkopen manier.
Door deze snacks moet je hamstertje meer moeite doen voor zijn voedsel zo word dus zijn instinct natuurlijk gestimuleerd.

Wat heb je nodig
  • Aardappel zetmeel of bloem
  • Water
  • Kommetjes
  • Lepel
  • Zaadjes, gedroogde kruiden of iets anders wat je hamster lekker vindt
  • Knaagstokjes, gesteriliseerde dennenappels, wc rollen of andere producten uit je hamster verblijf.
Stap 1
Om de “lijm” te maken doe je 2/3 water en 1/3 aardappel zetmeel in een kom en meng je deze goed. Het is belangrijk dat het vloeibaar en een beetje plakkerig is. Dus niet te dun en niet te dik. Het is dus even experimenteren met de structuur van de “lijm”.
Stap 2
Vul de kommetjes met de ingrediënten die jij wilt gebruiken. Ik gebruik hier een gedroogde bloemen mix, een gedroogde kruiden mix en Bunny Nature HamsterDroom Expert.

Stap 3
Nu doop in mijn knaagstokjes in de lijm en vervolgens in de Bunny Nature DwerghamsterDoom Expert. En leg het op een bordje te drogen. Dit herhaal ik ook met de andere spullen en ingrediënten. Zo maak ik allemaal verschillende verrijkingen. Ik leg ze op een bordje om ze te laten drogen en daarna zijn ze klaar om aan je hamstertje te geven.
Kijk Harry eens genieten van zijn lekkere snacks!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *