Gedrag

Tralie knagen

Tralieknagen kan allerlei oorzaken hebben. Het kan vooral voor jouw als baasje erg vervelend zijn, het kan erg veel lawaai geven en vooral ’s nachts is dat natuurlijk vervelend. Maar ook voor de hamster kan tralieknagen erg schadelijk zijn; stukjes van de tanden kunnen afbreken.

Oorzaken van tralie knagen
Waarom een hamster aan de tralies knaagt kan meerdere redenen hebben. Met tralieknagen kan een hamster proberen je aandacht te trekken. Ook kan hij zich vervelen. Een andere reden waarom er geknaagd wordt aan de tralies is omdat het dier pijn heeft (bijvoorbeeld te lange tanden), het knagen geeft afleiding. Je hamster kan ook aan de tralies gaan knagen om aandacht te vragen. Wanneer je de hamster veel eten geeft door de tralies heen, kan dat ook eend oorzaak zijn.

Oplossing
Het hoeft niet moeilijk te zijn om het probleem op te lossen. Door knaag speelgoed in het verblijf te plaatsen, zal je hamster zich minder vervelen. Door een knaagspeelgoed zal het tralieknagen waarschijnlijk ophouden Wanneer je hamster om aandacht vraagt, is het oplossen wat moeilijker. Wanneer je hem dan uit het verblijf haalt, zal hij beloond worden voor het knagen.

Wanneer je een te klein verblijf hebt, is de kans groot dat dat de oorzaak is van het knagen. Zorg voor het verblijf van minimaal 80 centimeter voor dwerghamster en 1 meter voor Syrische hamsters. Een dikke laag bodembedekking zal ook zeer gewaardeerd worden. Meer informatie over het inrichten van een verblijf  vind je op deze website.

De effectiefste oplossing is het kopen van een verblijf zonder tralie. Voor hamsters is dat een hele goede oplossing. Zij houden vooral van graven en als er geen tralies zijn, is er ook niets om aan te knagen.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *