Gezondheid

Nagels knippen

Mijn hamstertje Harry heeft vaak β€˜te’ lange nageltjes ik heb vele trucjes geprobeerd, maar niks hielp. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf zijn nageltjes te knippen. In deze blog zal ik jullie meer vertellen over de nagel verzorging van je hamster.
De nageltjes van je hamster hebben een goede verzorging nodig als ze niet vanzelf slijten. De nagels slijten vaak doordat je hamster over ruwe ondergronden/voorwerpen loopt. Het kan zijn dat jouw hamstertje hier geen of te weinig mogelijkheden voor heeft en daardoor te lange nageltjes krijgt.
Er zijn verschillende voorwerpen die je hiervoor kunt gebruiken zoals:
Granietsteen
Een granietsteen heeft een ruwe en een glade kant. De glade kant is handig voor in de zomer, maar als je de tegel omdraait is het ideaal voor het slijten van je hamster zijn nagels.

Je hoeft de graniet tegel niet altijd in het kooitje te laten, alleen als je merkt dat het nodig is, maar let er wel op dat je hamstertje er niet aan gaat knagen dit kan slecht voor zijn tandjes zijn.

Houten verblijf accessoires
Het forest loop rad is een houten looprad en is goed voor het slijten van de nagels. evenals houten huisjes en wilgen bruggetjes. Hout heeft een ruw oppervlak en zorgt ervoor dat de nagels van je hamster slijten.
Terracotta
Je hebt ook verschillende soorten terracotta huisjes op de markt. Deze zijn niet alleen lekker koel in de zomer, maar helpen ook mee aan het slijten van de nagels.

Nagelschaartje
Mochten bovengenoemde tips allemaal niet helpen, dan moet je de nageltjes gaan knippen. Het klinkt erger dan het is hoor. Voor het knippen van de nageltjes kun je een eigen nagelschaartje gebruiken, maar je kunt ook een speciaal Knaagdier Nagelschaartje kopen. Het voordeel van een knaagdier nagelschaartje is dat deze rekening houdt met ronde nagels, dat doen onze schaartjes niet. Ik gebruik voor het knippen van mijn hamster zijn nagels een baby schaartje, deze heeft geen scherpen punten. Je moet wel heel goed uitkijken dat je niet in het leven knipt, dat is namelijk heel erg pijnlijk! Je moet in de regel het lichtste puntje van de nagel afknippen.

22 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *