Hamsterscaping

Hamsterscape bos thema

Het was weer tijd voor een verandering in Harry’s verblijf. Een nieuwe indeling met bos thema. In het filmpje hieronder kun je zien hoe ik deze heb gecreëerd.

Wat heb ik allemaal gebruikt voor deze scape?

Bodembedekking
Als bodembedekking heb ik Cotton en Comfort gebruikt in combinatie met hennep vezel. Deze twee bodembedekking mix ik door elkaar heen. Ik vind de structuur hiervan erg fijn en Harry graaft er graag in.Ook heb ik een gedeelte met kokosvezel humus, Harry vindt het heerlijk om hier in te spelen en te graven. 

Let op: De humus moet volledig droog zijn voordat je het in het verblijf gaat gebruiken i.v.m. Schimmel vorming.

Als toplaag heb ik op sommige plekken in het verblijf Exotic kokos gebruikt. Dit heeft weer een andere structuur en heeft een mooie bruine kleur. Exotic kokos kan ook worden gebruikt als nest materiaal.

Huisjes
Ik heb verschillende huisjes gebruikt. Als “hoofd” huis gebruik in een meerkamer huis van Trixie. Dit is het favoriete huis van Harry. Naast het meer kamer huis heb ik een aantal losse huisjes en verstop plekjes gebruikt. Zie hieronder.

Kurk tunnels
Ik heb in deze scape twee kurk tunnels gebruikt. Ik heb er 1 in gegraven hierdoor heb ik een extra schuilplek gecreëerd. De ander gebruikt als tunnel waar Harry doorheen kan lopen.

Ook heb ik tunnel gemaakt met een pvc buis deze heb ik in de bodembedekking gegraven en de uitgang bekleed met kurk voor het bos gevoel.

Loopwiel
Niet te ontbreken is natuurlijk het loopwiel. Ik gebruik het 21 cm houten loopwiel van Trixie, maar deze keer gebruik ik ook als extraatje een 20cm Houten Running Disc van Trixie. Een running disc is prima te gebruiken voor een hamster mits deze de juiste grootte hebben.

Wat wel heel erg belangrijk is is dat een running disc geen vervanging mag zijn voor een loopwiel. Er moet dus altijd een gewoon loopwiel aanwezig zijn in het hamster verblijf.

Takken
Ik heb in deze scape 2 wijnranken gebruikt en 1 drift wood. Dit geeft een leuke toevoeging aan het bos thema.

Zand bakje
Heel veel mensen vragen waar ik mijn zandbak gekocht heb.

Mijn zandbak is een DIY (do it yourself) zandbak, deze heb ik gemaakt van een oud loopwiel. Eigenlijk is het heel simpel zie hierNaast:

Wilgen bruggen
Wilgen bruggen mogen in deze scape niet ontbreken. Ik gebruik in deze scape heb ik twee wilgen bruggen van 55 centimeter gebruikt en twee van 22 centimeter.

Eten en drinken
Natuurlijk mag het eten en drinken van Harry niet ontbreken. Ik zet zijn eten en drinken op een granietsteen. Zo staat het stevig en kan Harry verkoeling zoeken tijdens warme dagen door op de granietsteen te liggen. Deze stenen blijven heerlijk koel. (Meer tips voor verkoeling van je hamster kijken dan even in de blog koel de zomer door)

Extra’s
Ik gebruik als leuke extraatjes een paddenstoel met een kaboutertje deze heb ik gekocht bij het tuincentrum en ik gebruik een stenen bonsai boompje deze kun je kopen bij het aquarium gedeelte in het tuincentrum.

Om het verblijf af te maken gebruik ik mos en verschillende soorten zaden. Hieronder zie je welke zaden ik in deze scape heb gebruikt:

5 Comments

 • Semi Pendant Lamp

  Hello there! This is kind of off topic but I need some
  help from an established blog. Is it hard to set up your own blog?

  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
  Thank you

 • sites.google.com

  Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed
  .. Any tips? Bless you!

 • noctambule floor 4

  Hello there, I found your web site by means of Google even as looking for a comparable topic, your website got
  here up, it seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply was aware of your weblog thru Google,
  and found that it’s really informative. I’m gonna watch
  out for brussels. I will appreciate for those who continue this in future.
  Lots of folks will likely be benefited from your writing.
  Cheers!

 • Shelly

  I’ve been browsing on-line more than 3 hours as of late, yet I never discovered any fascinating article like yours.
  It is beautiful worth sufficient for me. In my opinion, if all website owners and
  bloggers made excellent content as you did, the web can be a lot more helpful than ever
  before.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *