Algemeen

Hamster ren

Hamsters hebben bewegingsvrijheid nodig. Door je hamster een ren te geven kan hij veilig loslopen en ga je verveling tegen.
Waarom een hamster ren
Een ren zorgt ervoor dat je hamster veilig buiten zijn kooi kan rondlopen en ontdekken. Die extra beweging heeft hij regelmatig nodig om gezond te blijven. Een ren zorgt voor een afgebakend en gecontroleerd gebied, waarin je hamster veilig van het loslopen kan genieten.
Waar zet ik mijn hamster ren neer
Het beste is om de eerste paar keer de ren direct aan het hamsterverblijf te plaatsen. Zo kan je hamster bij gevaar direct naar zijn vertrouwde holletje vluchten. Bovendien krijgt je hamster met een ren ‘aan huis’ zelf de keuze om te gaan wandelen of niet.

Als je hamstertje gewend is om in de ren te spelen kan je de hamster ren ook ergens anders opstellen. Denk er dan wel aan om drinkwater en voer op het in de ren neer te zetten, en natuurlijk voldoende schuilplekjes.

Inrichten van een hamster ren
Maak het spelen in de hamster ren uitdagend door hem te vullen met allerlei spullen zoals huisjes, buizen, zandbad en andere spulletjes. Belangrijk is om ook spullen te gebruiken waar de geur van je hamster al aan zit. Dit helpt je hamster wennen aan de ruimte en geeft een vertrouwd gevoel. Voorkom daarom grote hoogtes in de ren en plaats bijvoorbeeld geen huisjes tegen de randen van de ren.

Heel belangrijk! Laat je een hamster niet alleen in zijn ren, zodat je altijd een oogje in het zeil kan houden.

Bouw een band op met je hamster
Het is ook onwijs leuk en gezellig om naast of in de hamster ren te gaan zitten. Zo kan je een band op bouwen met je hamster. Als jij naast hem gaat zitten dan ben je meer op het zelfde niveau als je hamster, dit is minder eng van als je boven hem hangt. Praat lekker tegen je hamster en geef hem de tijd om zich op zijn gemak te voelen. Sommige hamster hebben er langer de tijd voor nodig dan andere, snoepjes doen soms wonderen.

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *