Hamsterscaping

Verblijf upgrade

Toen ik bezig was met het verschonen van Harry zijn verblijf merkte ik dat ik veel te weinig ruimte had voor alle ideeën die ik heb. Daarom besloot ik om mijn 1 meter aquarium weg te doen en hem te vervangen door een groter verblijf. Online zag ik dat de IKEA detolf werd gebruikt als Hamsterverblijf. Heel slim, want het is een 160 x 40 centimeter bak en het is niet duur. Dus ik ben naar de IKEA gegaan en heb de detolf gekocht.
Wat is die groot! Ik ben er echt heel erg blij mee! Je koopt de Detolf als vitrinekast. Je laat de planken en de deur weg en als je hem dan op zijn kan legt is het een perfecte Hamster verblijf. Dit betekent dat er geen deksel op zit, deze zal je zelf moeten maken. Ik heb gekozen voor een hoge deksel, omdat de Detolf een lage bak is en je met een hoge deksel ook meer bodem bedding er in kan doen. Ook wilde ik een deksel die ik niet steeds van de bak hoef te tillen, maar die open en dicht kan door middel van een klep.
Zoals je hierboven al kunt zien heb ik de bak al volledig ingericht en oh wat was dat een feestje! Ik vind het zo fijn om mij volledig uit te leven op de inrichting van Harry’s verblijf! Ik had het verblijf eerder ingericht dan dat de deksel gemaakt was. Vandaar dat de inrichting nog laag is dit wil ik binnenkort nog aanpassen, maar eerst laat ik Harry even wennen aan zijn nieuwe verblijf. Hieronder wat foto’s van hoe het er nu uitziet!

7 Comments

  • Yvonne

   Wat een gaaf hamsterverblijf!
   Wat ik me afvroeg is of het metalen rek waar normaalgesproken de planken op gaan erin moet voor de constructie. Of kan je het er eventueel ook uitlaten?

 • revel akari floor lamp

  Heya outstanding website! Does running a blog such as this
  take a massive amount work? I have no understanding of coding but I was hoping to start my own blog
  in the near future. Anyhow, should you have any recommendations
  or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject however I simply wanted to ask.
  Appreciate it!

 • Gwendolyn Catharina

  Wow! Wat een prachtig mooi verblijf heeft u gemaakt zeg!
  Ik heb sinds anderhalve week een hamstertje, geadopteerd van iemand die ivm werk bijna nooit meer thuis was en ’t diertje zat daar te vereenzamen.

  Dat vond ik zo zielig dat ik er eigenlijk zonder verstand van hamsters maar gewoon aan begonnen was, met de instelling er iig voor te zorgen dat het kleine dametje tot het einde van haar leven niks tekort zou komen..

  Wat ik echter niet verwacht had, was dat ik smoorverliefd zou worden op t beestje
  Ik wil haar dus de best mogelijke voorzieningen geven die haalbaar zijn voor m’n portemonnee en zodoende kwam ik hier op uw blog uit..

  Echt ontzettend mooi gemaakt, ik ga zo de detolf maar snel bestellen bij Ikea..

  Lieve groetjess Gwendolyn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *