Plantjes

Plantjes voor je hamster

Het gebruik van verschillende plantjes in het verblijf geeft een hele leuke en natuurlijke uitstraling, maar wat vinden de hamstertjes daarvan? En welke plantjes kan je gebruiken en welke niet? Allereerst is belangrijk dat de plantjes speciaal gekweekt zijn voor de consumptie van  diertjes, het liefst biologisch. In het tuincentrum worden vaak chemische voedingsmiddelen gebruikt om de planten te laten groeien. Dit is natuurlijk niet goed voor onze kleine vriendjes.Hetvoordeel van plantjes is dat de vitamines en mineralen beter behouden blijven dan bij gedroogde planten. De verse planten zijn dus rijker aan voedingsstoffen.De volgende plantjes zijn veilig te gebruiken in je hamsterverblijf:

Naast dat de plantjes leuk staan in het verblijf heeft ieder plantje zijn eigen functie. Ik ga de komende tijd experimenteren met een aantal verschillende plantjes in Harry zijn verblijf om te kijken hoe hij daar op reageert.  Ik heb er al helemaal zin in!

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *