Nachtleven

Nachtleven

Het zal niemand ontgaan zijn dat hamsters nachtdieren zijn. Harry, mijn hamster zie ik overdag niet vaak. Harry is een Russische dwerghamster, dit houd in dat hij ook overdag actief is. Als hij overdag  wakker is blijft hij eigenlijk altijd in zijn huisje.

Ik was heel erg nieuwsgierig hoe zijn nachtleven eruit zag.. Wat spoken hamsters allemaal uit ’s nachts als wij allemaal lekker liggen te slapen? Daarom heb ik een nachtcamera gekocht en in het verblijf van Harry gehangen. Zo kan ik iedere ochtend  kijken naar wat Harry allemaal bezig hield die nacht.

Wat ik zag verbaasde mij! Harry brengt het meeste van zijn tijd door met rennen in zijn loop wiel. Dit is ook niet verrassend als je nagaat dat een hamster in het wild ’s nachts heel wat kilometers aflegt, maar dat het zo veel zou zijn en vooral zo lang achter elkaar, dat had ik toch niet verwacht.

Ik heb Harry een aantal nachten vast gelegd en heb ondervonden dat hij tussen 23:00 en 6:00 uur gemiddeld 5 uur lang aan het rennen is in zijn loopwiel. Soms wel 90 minuten achter elkaar (wel met korte adem pauzes).

Ik vind het onwijs leuk om te zien wat Harry allemaal uitspookt ’s nachts! Ik ga zeker meer onderzoeken, want wat doet Harry de overige deel van de tijd als hij niet aan het rennen is?

Hieronder een paar leuke kiekjes van Harry in zijn looprad.

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *