Kruiden

Gebruik van Kruiden

Kruiden zijn voor hamsters geen hoofdvoer, maar echt iets als een extraatje. Als je een kruidenmix aanbied zul je daarom ook zien dat je hamster slechts enkel de dingen uit deze mix pakt waar hij behoefte aan heeft en zal de rest laten liggen. Kruiden moeten altijd op een speciale manier gedroogd worden anders zijn alle voedingsstoffen weg en blijven er enkel droge vezels over. Dit kunnen hamster ruiken en proeven. Dergelijke kruiden worden dan ook niet gegeten. Kruiden zijn zeker een mooie verrijking van de voeding en als je de juiste mix weet samen te stellen kan je hamster eruit kiezen naar zijn eigen behoefte.
Ik vind gedroogde kruiden niet alleen heel leuk om als extraatje aan mijn hamster te geven, maar ik vind het ook leuk om as decoratie door het verblijf te strooien. Dit geeft een gezellig en fleurige uitstraling.
Kruiden met snacks
Je hebt ook verschillende soorten kruiden met snacks er door heen gemengd. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld de kruiden mix met groente er door heen, zoals komkommer, wortel en appel. Mijn hamster vindt deze kruiden mix heerlijk. Ik strooi dit eens in de zoveel tijd door het verblijf zo kan mijn hamster heerlijk on zoek naar al het lekkers. Dit ik ook een goede manier om verveling tegen te gaan, hamster vinden het leuk om op zoek te gaan naar hun eten.

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *